De kustwacht waakt over de zee

Kustwacht

Marineschip Godetia in de strijd tegen piraterij

Tijdens haar deelname aan de campagne Maritime Capability Building voor de West-Afrikaanse kust zal de BNS Godetia steun geven aan het Belgian Maritime Threat Awareness & Reporting (BEMTAR). De Golf van Guinea is wegens de groeiende piraterij een belangrijk aandachtsgebied voor BEMTAR.

BEMTAR is een initiatief van de Federale Overheidsdienst Mobiliteit, in samenwerking met de Marine, de Belgische Redersvereniging (KBRV), het Coördinatieorgaan voor de Dreigingsanalyse (OCAD) en verschillende andere overheidsdiensten. Het doel van BEMTAR is het gratis bijstaan van alle schepen onder Belgische vlag om hun veiligheid op zee te verhogen.

BEMTAR werkt door middel van het verzamelen van relevante informatie komende van zowel open source-bronnen als van overheidsdiensten, deze te bundelen en een relevante samenvatting ervan door te sturen naar de deelnemende rederijen. Anderzijds is BEMTAR ook het aanspreekpunt voor de reders voor al hun vragen over de veiligheidssituatie op zee. BEMTAR is nu een klein jaar operationeel en kent een zeer groot succes.

Lees meer op de website van Defensie.

 

Godetia (Delcom IPR)